Inspiration

Inspiration frisyrer

Utgå från dig själv

När du ska välja frisyr så ska du alltid, alltid utgå ifrån dina egna förutsättningar. En vacker frisyr du ser i en tidning kanske inte alls går att skapa med just ditt hår. Eller så klär du helt enkelt inte i samma frisyr som personen på bilden. Till exempel: har du rakt, tunt och fint hår så är det svårt att få långt, fylligt, böljande hår utan en enorm stylinginsats varje dag. Få människor har den tiden och orken att lägga på vardagsstyling. Samma sak gäller en person som har tjockt och krulligt hår – en slät page kräver massor av ansträngning på vardaglig basis. 

Sedan är det också en utseendefråga. Ansiktsform, hudton, ögonfärg och andra högst personliga attribut ska väga tungt i valet av frisyrens form och färg. Att göra en färganalys och noggrant undersöka vilka frisyrer som lämpar sig bäst till just din ansiktsform vinner du garanterat på. Sedan kan det förstås ibland ge en positivt överraskade effekt att någon gång bryta mot «reglerna».

Våga vara unik

Om du gillar något och tror att det skulle klä dig så tycker vi på Hårbörsen absolut att du ska testa det! Många människor räds förändring, men för att vinna måste man våga. Bara för att du har haft en viss frisyr «alltid» betyder inte att just det är den snyggaste frisyren på dig.

Inspiration finns överallt

Den som söker inspiration inför sitt nästa besök hos frisören finner den egentligen var som helst. Gå en sväng på stan och titta på främlingar, eller gör en «Googling». Inspiration kan också komma från mindre uppenbara källor, som naturen, konst, film, eller ur en dröm. Nyckeln är att öppna sig, lyfta blicken och låta inspirationen flöda in.

Vi rekommenderar gärna

Du som känner dig nollställd, eller kanske velar mellan några olika alternativ, får mer än gärna be oss om hjälp. Vi har tränade ögon och har ofta massor av idéer på former och färger som passar just dig.

Välkommen!